2558 poze   111506 vizite
Albume
000 Oferta cactusi si alte suculenteColectia MarcuEUGenul AdromischusGenul AgapanthusGenul AgaveGenul AloinopsisGenul AmaryllisGenul ApteniaGenul AriocarpusGenul ArmeriaGenul AstrophytumGenul AylosteraGenul AztekiumGenul BergeniaGenul BougainvilleaGenul Buruienele iubitei mele sotii   Genul SaintpauliaGenul ChamaecereusGenul ClematisGenul CliviaGenul ConophytumGenul CorynopuntiaGenul CoryphanthaGenul CrassulaGenul CrocusGenul CylindropuntiaGenul DelospermaGenul DioscoreaGenul DorsteniaGenul EcheveriaGenul EchinocactusGenul EchinocereusGenul EchinofossulocactusGenul Echinopsis   Genul Echinopsis -denumiriGenul EpithelanthaGenul EscobariaGenul EuphorbiaGenul FaucariaGenul FenestrariaGenul FerocactusGenul FrithiaGenul GageaGenul GraptopetalumGenul HaemanthusGenul HatioraGenul HaworthiaGenul HoyaGenul IpomoeaGenul IrisGenul KedrostisGenul LapidariaGenul LedebouriaGenul LeontopodiumGenul LeuchtenbergiaGenul LithopsGenul LobiviaGenul LophophoraGenul Mammillaria fila 1Genul Mammillaria fila 2   Mammillaria grupGenul MediolobiviaGenul MuscariGenul NeriumGenul ObregoniaGenul OpuntiaGenul OrostachysGenul OxalisGenul ParodiaGenul PleiospilosGenul PortulacaGenul PortulacariaGenul PunaGenul RebutiaGenul ReicheocactusGenul RhipsalisGenul SantolinaGenul Sedum   Sedum HardyGenul SelenicereusGenul Sempervivum   AranjamentGenul SenecioGenul SinningiaGenul SparaxisGenul SulcorebutiaGenul TitanopsisGenul TrichodiademaGenul TurbinicarpusGenul VincaGenul WilcoxiaGenul YuccaGenul ZephyranthesGenuri columnare   Genul Cereus   Genul Cleistocactus   Genul Espostoa   Genul Eulychnia   Genul Lophocereus   Genul Myrtillocactus   Genul Oreocereus   Genul Pachycereus   Genul Pilosocereus   Genul Polaskia   Genul Stenocereus   Genul StetsoniaTribul StapeliaeX pozex Roci

membru din 6 ianuarie 2009

Genul Lophophora

Lophophora (J.M.Coulter 1894)

Lophophora (J.M.Coulter 1894) este genul care în prezent, după ultimul clasament cunoaște 20 de denumiri științifice din care sunt recunoscute doar 2 specii, 2 subspecii și 6 sinonime. Celelalte 10 denumiri sunt nerezolvate. Mai sunt și cultivari, realizați prin încrucișări, selectări, nerecunoscute științific.
Genul Lophophora are origine în Texas sud-vest și Mexic centru, genul mai este numit popular Peyote. Cuprinde un spectru larg de alcaloizi printre care și mescalină, pentru care s-a utilizat din antichitate în ritualuri religioase dar și în tratarea unor maladii. Plantele se utilizează în stare uscată.
Pentru aceste caracteristici sunt state ale lumii care interzic utilizarea plantei, hotărâre mult discutată, contestată. Cu toate acestea în America se recoltează din natură cantități importante de Peyote, care nu afectează dispariția genului. Se taie planta, partea superioară deasupra solului, iar din tulpina se regenerează o noua plantă sau mai multe.
Compoziția plantei se datorează conditionalilor naturale în care creste, habitat; sol, aer, radiații solare și de ce nu, a stelelor specifice zonei. Nu vă gândiți că o planta crescută în ghiveci conține mescalină.
Planta este crescută pentru frumusețea ei, diferită de restul cactușilor prin puterea de absorbție a apei aproape de ciuperci, dar genetic este un cactus.

1. Lophophora diffusa (Croizat) Bravo 1967

2. Lophophora diffusa subsp. diffusa 1967
Sinonime:
Lophophora diffusa var. koehresii Riha
Lophophora echinata var. diffusa Croizat
Lophophora williamsii var. diffusa (Croizat) G.D. Rowley
Lophophora williamsii var. koehresii (Riha) Grym
Peyotl diffusus (Croizat) Sotom.
Peyotl koehresii (Riha) Sotom.

3. Lophophora diffusa subsp. viridescens Halda1997
Sinonime:
Lophophora viridescens (Halda) Halda

4. Lophophora williamsii (Lem. ex Salm-Dyck) J.M. Coult. 1894
Sinonime:
Anhalonium lewinii Henn.
Anhalonium williamsii (Lem.) C.F.Först.
Echinocactus williamsii Lem.
Lophophora lewinii (Hennings ex Lewin) C.H. Thomps.
Mammillaria lewinii (Henn.) H.Karst.
Lophophora diffusa (Croizat) Bravo H.
Lophophora diffusa (Croizat) Bravo H.
Lophophora diffusa (Croizat) Bravo H.
Lophophora diffusa (Croizat) Bravo H.
Lophophora diffusa (Croizat) Bravo H.
Lophophora diffusa (Croizat) Bravo H.
Lophophora williamsii 'caespitosa'
Lophophora williamsii 'caespitosa'

Comentarii album • 4
Nume:norela 11 ianuarie 2012  
este foarte interesant si deosebit de frumos!Sa va traiasca!
Răspunde Raportează
anonim
da... 28 februarie 2010  
cert...se poate comanda?
Răspunde Raportează
nicmarcu 28 februarie 2010  
NU
Răspunde Raportează
lalea 26 februarie 2010  
interesant acest gen de planta!
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.